Pred blagdane na FBu su se na sve strane vidjele fotkice suhih kolačića, torti, kolača s kremama…
Vidjela sam i ove raspucale kolačiće i pomislila, e to ću praviti! U komentarima je Ivanka (FB prijateljica) napisala da dodaje još sitno rezane ex. čokolade, pomislila sam, tako ću i ja.
Kolačići su bili toliko fini da niti jedan nije dočekao Božić.
Toplo ih preporučujem sa ili bez extra čokolade, potpuno su neodoljivi! Naručeni su opet sutra za doček Nove. Udovoljit ću narudžbu pa neka slatki uplovimo u 2014.
RASPUCALI KEKSIĆI SA EXTRA ČOKOLADOM
za 40 komada
trajanje pripreme 45 min. + stajanje tijesta u frizz min. 2 sata
POTREBNO:
1/2 žlice(male) praška za pecivo
180 g tamne čokolade
+ 60g sjeckane čokolade
100 g maslaca
2 jaja
100 g šečera
1 vanili šečer
__________________
za kuglice
40 g šečera u prahu
__________________
masni papir za pečenje kolača
PRIPREMA: Prosijte brašno i prašak za pecivo.
Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite da se ohladni.
U posudu umutite jaja, šečer i vanili šečer pjenasto.
U pjenastu smjesu lagano dodajte otopljenu čokoladu i maslac, brašno sa praškom za pecivo i na kraju sjeckanu čokoladu (60g)
Dobro izmješajte, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata ili preko noći.
Izvadite iz frizza i oblikujte jednake kuglice, koje čete uvaljati u šečer u prahu.
Na protvan stavite masni papir za pečenje
Svaku kuglicu pritisnite da dobije oblik keksića i pecite na 180 oko 10-12 min. dok keksići ne dobiju koricu i vadite ih van, keksići moraju biti sočni i mekani!
POSUĐE: za topljenje na pari (čokolade i maslaca) koristila sam Delimano Tempo Pressto lonac i posudu za kuhanje na pari
Topli čokoladni pozdravi od Eveline iz kuhinje ispod duge
Prefini i prelijepi su ti ispali 😀
hvala Ivanka :*