raspucali keksići sa extra čokoladom


nasnas

Pred blagdane na FBu su se na sve strane vidjele fotkice suhih kolačića, torti, kolača s kremama…

Vidjela sam i ove raspucale kolačiće i pomislila, e to ću praviti! U komentarima je Ivanka (FB prijateljica) napisala da dodaje još sitno rezane  ex. čokolade, pomislila sam, tako ću i ja.

Kolačići su bili toliko fini da niti jedan nije dočekao Božić.

Toplo ih preporučujem sa ili bez extra čokolade, potpuno su neodoljivi! Naručeni su opet sutra za doček Nove. Udovoljit ću narudžbu pa neka slatki uplovimo u 2014.

RASPUCALI  KEKSIĆI  SA  EXTRA  ČOKOLADOM

za 40 komada

trajanje pripreme 45 min. + stajanje tijesta u frizz min. 2 sata

POTREBNO:

potrebno170 g brašna

1/2 žlice(male) praška za pecivo

180 g tamne čokolade

+ 60g sjeckane čokolade

100 g maslaca

2 jaja

100 g šečera

1  vanili šečer

__________________

za kuglice

40 g šečera u prahu

__________________

masni papir za pečenje kolača

PRIPREMA: Prosijte brašno i prašak za pecivo.

Čokoladu i maslac otopite na pari  i ostavite da se ohladni.

U posudu umutite jaja, šečer i vanili šečer pjenasto.

U pjenastu smjesu lagano  dodajte  otopljenu čokoladu i maslac, brašno sa praškom za pecivo  i na kraju sjeckanu čokoladu (60g)

priprema

Dobro izmješajte, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata ili preko noći.

Izvadite iz frizza i oblikujte  jednake kuglice, koje čete uvaljati u šečer u prahu.

Na protvan stavite masni papir za pečenje

Svaku kuglicu pritisnite da dobije oblik keksića i pecite na 180 oko 10-12 min. dok keksići ne dobiju  koricu i vadite ih van, keksići moraju biti sočni i mekani!

raspucali

POSUĐE: za topljenje na pari (čokolade i maslaca) koristila sam Delimano Tempo Pressto lonac i posudu za kuhanje na pari

TempoPrestoMegaSet_8611230[1]TempoPrestoPressureC_8611136[1]

Topli čokoladni pozdravi od Eveline iz kuhinje ispod duge

2 misli o “raspucali keksići sa extra čokoladom

Odgovori na kuhinjaispodduge Otkaži odgovor